Saturday, December 12, 2015

Aloha Surf Hostel, Paia, Maui

No niin, Mauilla ollaan.

Olin turhaan etukäteen huolissani pitkästä lentoketjusta. Lennot Helsinki-Pariisi-Seattle-Kahului sujuivat todella mallikkaasti. Perillä oli helppoa mennä taksilla ensimmäiseen etappiin, Aloha Surf Hostelliin.
Hostelli on hippihenkisessä Paian kaupungissa, jossa olisi mahdollisuuksia kaikenlaiseen tajuntaa laajentavaan toimintaan, kuten joogaan ja meditointiin.

Illalla juttelin vielä hostellin asukkaiden kanssa, ja löysin ratkaisun toiseen ongelmaani. Olen varannut uuden vuoden tienoilla kolmeksi yöksi Kauaissa telttapaikan, mutta tutkittuani asiaa päätin, että en halua viettää uutta vuotta rannalla, joka on  kaukana kaikesta, ja jossa ei ole mitään palveluja. Lisäksi reitti on ehkä turhan mutainen tähän aikaan vuodesta.

Tässä vaiheessa Kauain hotellit ovat jo aika kalliita. Kävikin ilmi, että Kauaissa on hostelli! Ja sain varattua sen kolmeksi yöksi. 30.12-2.1. Oikeastaan se on ihan hyvä alku -sitten siirryn kalliimpiin kortteereihin. Ja on ihan hauskaa olla uusi vuosi hostellissa, elämä kun tuppaa olemaan niissä niin sosiaalista.

Aamulla heräsin jo ennen auringonnousua kukonlauluun, ja kävin rannassa katsomassa, kun aallot lyövät rantaan. Kaikkien saarten pohjoisrannat ovat hyviä surffaamiseen, mutta snorkkelointi sujuu paremmin etelärannalla, jonne sitten ylihuomenna. Kuuluisat Mauin leuat, kymmenmetriset aallot, syntyvät juuri pohjoisrannalla, mutta vain hyvissä olosuhteissa.

Kauai muutan lausutaan Kuai.

Tänään ensimmäinen retki Iaon laaksoon. Ei pahemmin väsytä, vaikka hostellissa on elämää myöhään yöhön.

No comments:

Post a Comment