Monday, January 4, 2016

Relaamista...Marriot Coconut Resort

Kauain etelä- ja länsiosassa on paljon mielenkiintoisia polkuja sekä Polihalen ranta, josta muinaiset havaijiliaset uskoivat sielujen poistuvan tästä maailmasta. Se on matkan viimeinen osa. Ennen sitä kuitenkin palasin Kapaahan ja rentouduin pari päivää Marriot Coconut Resortissa, johon sain pari yötä yllättävän edulliseen hintaan. Tämä on ainoa aito resort koko matkallani, ja sen palvelut olivatkin sen mukaiset.

Paikan löytää helposti kookospalmujen perusteella, ja Elviksen vanha hengailupaikka, Coco Palms, on ihan vieressä. Se on ollut raunioitunut jo vuosia, mutta nyt sitä kuulemma ollaan kunnostamassa.
Marriotissa on kaikki. ravintolat, kuntosali, pyöränvuokraus, baari, hyvä, mutta melko tyyris kauneushoitola, jossa käväisin lomi-lomissa ja kasvohoidossa. Lisäksi keittiö on tasokas. pintakypsennetty Ahi ja ribsit sulavat suussa. 


Kauai on ainoa saarista, jossa on yritetty vähän kohentaa pyöräiljöiden asemaa, sillä rantaa pitkin kulkee pyöräilijöille rakennettu tie. Muuten koko saariston liikenne on vuokra-autofirmojen käsissä. Vuokrasin päiväksi pyörän ja loppupäivän nautin siitä, että ei oikeastaan tarvitse lähteä minnekään, paitsi pyykille. Illalla Marriotin suihkulähteen ympärille syttyy kaunis liekkimeri, jossa voi lämmitellä patikoinnin kovettamia varpaita merlot-lasillista siemaillessaan. 

Huomenna yritetään taas kerran aikaista nousua Alakain suovaellusta varten. Saa nähdä onnistuuko. 

No comments:

Post a Comment