Thursday, December 17, 2015

Black rock -snorkkelointia

Valitsin Maui Eldorado-hotellin alun perin siksi, että Black Rock eli musta kallio on sen edustalla. Se on tunnettu snorkkelointikohde (ja lisäksi havaijilaisten pyhä paikka, muttaa kukaan ei tunnu enää puhuvan siitä). Tänään suuntasin sinne varattuani ensin Molokain snorkkelintimatkan huomiseksi ja Lanai-sukellukset lauantaiksi. Tuntuu, että vasta nyt pääsen kunnolla lomatunnelmaan.

Testasin vesitiivistä älykamerapussukkaa, jonka läpi pitäisi olla mahdollista ottaa valokuvia. Varsinaisena kuvauskohteena oli humuhumunukunukuapu'aa. Äkkiä huomasinkin sitä kuvatessani pienen mustekalan, jota sitten seurasin ainakin puoli tuntia. Se istui välillä korallien päällä ja muutti muotoaan ja väriään valkoiseksi ja nypykkääksi, sitten se ponnisti lonkeroillaan ja vaihtoi paikkaa, ja istui taas aloilleen. Jatkuvasti sillä oli uskollisena seuralaisena papukaijakala. Olin tosi onnellinen tästä kohtaamisesta, mustekalat ovat sukelluksillakin harvinaisia tuttavuuksia.

Sain kyllä otettua kuvia pussukan läpi, mutta epäilen niiden olevan aika tuhruja. Go-pro ja vesitiivis kotelo pesevät tällaiset viritiykset, pitää kysyä saako sellaiset lauantaiksi lainaan.

Huomenna aikainen herätys snorkkeliretkelle, joten jätän Lahainan retken huomisillaksi. Lahainassa on perjantaisin taideilta, ja kaikki galleriat ovat auki myöhään.


No comments:

Post a Comment