Thursday, December 17, 2015

Ka'anapali ja Maui Eldorado

Kihein osuuden lopuksi kävin vielä La Perousen poukamassa Mauin eteläkärjessä. Paikka on aika villin näköinen ja tyrskyt korkeita, värikkätä kaloja parveilee, eikä aallokko häiritse snorkkelointia. Viimeksi kävin syvemmälläkin, ja silloin tuli kyllä vähän tunne, että joku raidallinen tarkkailee syvyyksistä tätä naurettavaa maaeläintä räpylät jalassa.



Lähdin ajamaan kohti Lahainaa ja Ka'anapalia, mutta matkalla piti koukata vielä lentoasemalla tarkistamassa, että Tripsta oli tosiaan muuttanut lentoni 21 joulukuuta. Asiakaspalvelija, joka muutoksen teki, puhui niin nopeaa konekivääri-intianenglantia, että jäi vähän epävarma olo. Oli se, ja sain tositteenkin.

Lahaina tarkoittaa LP:n mukaan "julmaa aurinkoa", mutta koko etelärannalla paahde on melkoinen. Kihei on puolestaan "Mauin kainalo" hikisen ilmanalansa takia.

Pysähdyin Safewayssa ruoka-ja juomavarastoja täydentämässä. Kun rekisteröidyin Maui Eldoradoon, iski melkoinen ahdistus: luottokorttia ei löytynyt mistään. Vaikka minulla on matkassa kolme, tämä oli toinen pääkorteista. Ajoin takaisin Safewayhin kyselemään, olisiko kortti jäänyt kassalle, mutta ei. Ajoin takaisin kämpille ja tarkistin vielä kaikki tavarat. Sieltähän se löytyi, muovikansion välistä. Helpotus oli suuri.



Asunto on varman koko reissun tasokkain, näkymä avautuu isolle ruohokentälle, jossa kasvaa halattavankokoisia puita. Tyylikäs moderni aasialaissisustus. Olisi mukava tavata omistajat, seinällä on parin uimarin kuva. Aamulla lintukuoro toimii herätyskellona. Ainakin jotain peippoja siellä huutelee.



Erittäin snorkkelointikelpoinen Black rock on ihan hollilla. Ja torstai-aamuna, ta-daa: Ilmainen  mannermainen aamiainen ja tiedotustilaisuus. Nyt ainakin valasretki varattava, ja ehkä sukellus. Valaiden laulun kuulemma kuulee dyykillä.


No comments:

Post a Comment