Saturday, December 26, 2015

Hawai'in länsipuolelle - Kamuela, Laverne's Sport Bar

Jätin haikeat jäähyväiset hippifarmille. Steven suosituksesta ajoin Kamuelaan rantareittiä enkä Saddle Roadia, joka ylittää vuoret. Silloin olisi pitänyt jarruttaa vaihteilla, miten sen muka tekee automaattivaihteilla?

Rantatie kumpuili ylös ja alas laaksoista, ja poikkesin katsomassa paria vesiputousta ja kuuluisampaa rantaa. Matka oli vain 89 km, mutta varsinkin loppumatkasta, kun tultiin "paniola-maahan" eli karjatiloille, ajaminen oli tylsää vesisateen ja sakean sumun takia.

Tämä airbnb-kämppä oli helppo löytää, sitä mainostetaan "Studio apartment with a great view"-ja se on esikaupunkimaisella alueella ison omakotitalon yläkerrassa. Oikeastaan hämmentävän 50-lukulainen alue. Todella siisti asunto, oma sisäänkäynti ja talon puolesta kahvia yms. Emäntä Ilene toivotti minut tervetulleeksi ja kertoi alueesta, lähirannassa on hyviä snorkkelointipaikkoja. Perheen isä on töissä observatoriossa.

Väsytti kovasti, ehkä Mauna Kean ohut ilma tai pitkä ajo, joten otin päikkärit.
Illalla ajoin Kailua-Konaan 65 kilometrin päähän, koska joulupäivänä mikään ravintola Kamualeassa ei ollut auki. Tie oli  aika mukava ajaa, se halkoo asumattomia laavakenttiä ja preeriaa, vasemmalla on Mauna Kea (huippu yleensä pilvien peitossa) ja oikealla ranta.
Alii Drivella oli paljon auki olevia ravintoloita. Minulle ei ollut sijaa bistrossa, mutta kotiuduin nopeasti Laverne's Sports Bar -nimiseen baariin, josta sai aika hyvää pintakypsennettyä ahia, ja elävää musiikkiakin oli, blues-rock tyylistä. Biljardipöytäkin olisi ollut, ja asiakaskunta oli sopivan kypsää. Toivottavasti Konan kämppäni ylihuomanna on kävelymatkan päässä Lavernen paikasta, niin pääsen kokeilemaan niiden oluitakin.

No comments:

Post a Comment