Thursday, December 31, 2015

Kauai, manan saari

Matkan viimeinen kolmannes alkaa.
Kilaeuan majakan lähellä näkee albatrosseja, nenejä ja ryhävalaita, jos käy onni

Ensimmäinen minulle uusi saari, eli Kauai, puutarhasaari, on kuuluisa siitä, että siellä alkuperäiset havaijilaiset perinteet ovat säilyneet parhaiten. Saarella pitäisi olla myös eniten manaa, eli voimaa. Erinomainen paikka siis pohdiskella uuden vuoden suuntaa.
Havaijin rauhoitettu hanhi, nene

Heti saapuessa kuuluisat vihreät vuorenhuiput tekevät vaikutuksen. Kauailla on maailman sateisin paikka, mikä pitää rinteet vihreinä ja patikkapolut  mutaisina.

Korkeasesongin sekä muuttuneiden matkasuunnitelmien takia majoitukseni on aika pienissä paloissa. Taas keikka alkaa vaatimattomammasta päästä Kapaassa, jossa kolme päivää hostellissa, sitten päivä lähellä Kalalaun reitin alkua yksityismajoituksessa, sitten pari päivää Marriotin Coconut Beach-resortissa, sitten neljä päivää lähellä Koloan kaupunkia vierasmökissä. Peruin varauksen Kalalaun leirille, mikä oli järkevää. ei jaksa raahata sinne vettä ja telttaa vaikean maaston läpi.

Kapaan Eestside vaikuttaa pikkuisen rosoisemmalta kuin Kona, meidän naapurina on mm. puutavaraliike. Hostellini on siellä, ja olen tosi iloinen siitä, että sain koko huoneen itselleni. Tosin Paian mukava yhteishenki puuttuu, mutta ehkä sitä löytyy uudenvuodenyönä. Sähkörasioista voi olla vähän sanomista, mutta hostellin keittiö ja piha ovat siistejä. Yöllä lämpötila tippuu tarpeeksi alas, ettei ilmastoinnin puute haittaa. Paikallisen Bubba burgerin pihveissä käytetään paikallista laitumella kasvatettua karjaa - tosin niiden t-paidoissa lukee “we lie to tourists and attorneys”, joten varma ei voi olla.
Näkymä hostellin parvekkeelta. Punainen rakennus on Bubba burger

Kauailla on maine tahdiltaan hitaampana kuin muut saaret, ja se koskee myös liikennettä. Vaikka etäisyydet ovat pieniä, myös nopeusrajoitukset ovat alhaisia. Pieni letukkani ei siis kerää kauheita letkoja taakseen, vaikka olisin vuoristoalueillakin. En malta olla ajamatta tsekkaamaan kuuluisan Kalalaun polun lähtöpisteen illalla, ja sieltä tulevat ihmiset ovat yhtä mutaisia kuin me Iaon laakson patikan jälkeen. Sauvojen vuokraus olisi kuulemma hyvä investointi. 

Siinä se nyt olisi vihdoin. Kalalaun reitin alku. Luultavasti 4 mailin edestakainen  matka riittää minulle.

Illalla tsekkaan myös Eastsiden kalatacotarjontaa. Yllättäen meksikolainen lähstyminen kalaan on ihan maukas ja havaijin hintatasossa alhainen vaihtoehto. 

No comments:

Post a Comment